Derfor skal du købe en romaskine:
Stor guide (med tips og tricks)

Hvis du allerede er vild med at træne på en romaskine, kan du bare springe denne artikel over. Men hvis du går og overvejer, om du skal investere i en romaskine og ikke har så meget erfaring, så lad os give dig et par rigtig gode grunde til at komme i gang.

Roning er effektiv og sjov træning

Roning er i toppen af træningsmetoder, når det gælder kalorieforbrænding og muskeltræning. Du kan forbrænde mellem 600 og 1.000 kalorier i timen, alt efter din vægt og alder. Det er der meget få andre træningsformer, du kan lave derhjemme, der kan måle sig med. Derudover er muligheden for intervaltræning og kombinationen af styrketræning og kredsløbstræning unik.

Du får nemlig trænet dine muskler grundigt igennem: Ryg, ben, mave og arme får alle lov til at arbejde, og du kan mærke det i kroppen bagefter. Det at du også træner med modstand, og derfor styrker dine muskler, gør også, at du får en ’afterburn’ effekt af din træning i helt op til 24 timer, hvor du forbrænder flere kalorier uden at bevæge dig.

Roning er også sjovt. Hvis du er typen, der godt kan lide den forbrænding løbebåndet giver, men synes det er dødkedeligt, så er romaskinen et godt alternativ. Med roning bruger du langt mere af din krop, der er en klar fornemmelse af at bevæge sig, der er teknik man kan forbedre og mulighed for at måle hastighed, antal tag pr. minut og rytme. På nogle maskiner kan du ro om kap med dig selv og dine tidligere tider. Du kan ro i længere stræk eller kortere hårde intervaller og generelt føles tiden meget kortere på en romaskine end på et løbebånd.

Roning er skånsomt for knogler og led

Hvis du ikke længere er i 20’erne og begynder at blive mere øm og få flere skader, så er roning en god løsning. Læger og fysioterapeuter anbefaler ofte at ro i stedet for at løbe, fordi det ikke giver stød til knogler og led.

Bevægelserne er bløde, kontinuerlige og naturlige. At ro er noget af det mest naturlige, din krop kan gøre, da du reelt bruger samme bevægelser, som når du løfter noget op eller går ned i hug og op igen.

En anden god ting er, at du med romaskinen får trænet dine største muskler i ryg, baller og ben godt. Det er rigtig godt for dig, der er lidt ældre og vil undgå rygproblemer eller dårlig positur. Det er også godt for dig der sidder meget ned og arbejder på kontor. Roning giver dig en rygtræning som du normalt ville bruge vægtløftning til – for eksempel dødløft – men uden den samme risiko for at lave øvelsen forkert og komme til skade.

Læs også: Hometrainer test – De bedste modeller på markedet

Romaskiner er praktiske og god værdi for pengene

Romaskiner fylder ikke ret meget (kun i længden) og deres smalle størrelse gør, at de er nemme at få plads til i kælderen, bryggerset eller garagen. De kan stilles på højkant og sættes i et skab, og kan flyttes rundt meget nemmere end en motionscykel eller et løbebånd.

Så er der prisen. Ja, romaskiner koster en del penge, især hvis du skal have en af de gode modeller med magnetisk modstand eller luftmodstand. Et par tusind skal du af med for at få en god maskine, og hvis du vil have en Concept 2 romaskine (den du ser i fitnesscenteret) så er det nærmere 10.000. Alligevel har en romaskine god værdi for pengene uanset om det er modellen til 3.000 kr. eller 10.000 kr., for du får en full body træningsmaskine, der både træner dit kredsløb og dine muskler i ét.

Hvis du alligevel vil træne hjemme, så sparer du også dit fitnessmedlemskab og tjener den derfor ind i løbet af et par år. Mest af alt handler det om, hvad du får ud af det. For os er der ingen tvivl om, at romaskinen er hjemmetrænerens suverænt bedste valg. Det er sjovt, det er hamrende effektivt og det er sundt. Ja, det koster, men det er heller ikke TV-Shop skrammel, vel?

 

Læs også: Crosstrainer test – Bedste modeller

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme